Wednesday, August 3, 2011

SAPS: SISTEM ANALISIS PEPERIKSAAN SEKOLAH - SLOW GILA BABAS!..


Kami di beri masa untuk kasih siap key-in ini Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah sebelum 15/8/2011. Tapi skrang kan, masalah tahap dewa ni .. SAPS, mau ditukar namanya ni kepada: Sistem Analisis Paling Slow/Sot/Stress. Yes, that's the truth. Punyalah main bikin panas.


Saya mau login pun mau ambil masa berapa minit. Kalau pihak kementerian membelanjakan berjuta-juta ringgit untuk sistem ini, kenapa ia tidak boleh handle visitors yang baru ratus-ratus saja, padahal kalau orang main FB, juta-juta bah the users, tapi ndak juga lagging macam ni SAPS. Hari ni kan, saya nampak semua cikgu-cikgu stress gila babas sebab SAPS terlampau SLOWWWWWWWWWWWWWWWW.  Siapa bah yang pencipta ni programme? Cuba kau buka minda kau sekejap, bukan kasih senang hidup kami, kasih susah saja. Walaupun objektif sistem ini praktikal dan realistik, tapi bikin panas sebab tidak cukup efektif.


For now, ada yang bangun subuh-subuh, gara-gara mau kasih siap ni kerja gila. oops. Ada pihak atasan mau kerja senang, tapi tidak pandai pergi memantau keberkesanan sistem ini.

5 comments:

Amanda Christine Wong said...

i quit trying already. maybe i'll wake up at 3 am when nobody (hopefully) is online to do it.

Eric Constantine said...

amanda, ngam2 orang buka puasa, i tried and it works lol....hooray for me, yeah, nearly 3 hours.. buduh punya karaja ni...aish

Anonymous said...

sabar ja kita. nilh nasibnya jadi pekerja makan gaji... apa bolh buatkan...stkt tmampu ssuai dgn sistemlhkan....

AnnieMing said...

Huh. Itu SAPS pun bikin sa panas ni selalu. Kacau masa tidur urang saja.. Sitt.

Eric Constantine said...

masih kamu key in ....? byk orang stress whenever comes to SAPS...bila lah dorang mau upgrade ni...

Popular Posts